اختلالات سایکوتیک یا سایکوز چیست؟
روان پریشی چیست؟ اختلالات سایکوتیک دستهای از بیماریها هستند که در اثر عواملی از جمله وراثت، آسیبهای محیطی یا ترکیبی از این دو در افراد به وجود میآیند و در زندگی آنها اختلال ایجاد میکنند.
مشخصه اصلی همه اختلالات سایکوتیک، از بین رفتن مرز واقعیت و خیال است که در انواع مختلف سایکوز، با درجات مختلف و اشکال متفاوتی نمایان میشود.
در حقیقت بیمار به لحاظ شخصیتی دچار فروپاشی شده و در تشخیص مرزهای واقعیت و خیال دچار مشکل میشود. از آنجایی که اختلالات روانی میتوانند خود بیمار و اطرافیان او را با مشکلات زیادی روبرو کنند، تشخیص به هنگام و دنبالکردن درمانهای پزشکی بسیار اهمیت مییابد.
سایکوز یا روان پریشی چیست؟
روان پریشی یا سایکوز به حالتی گفته می شود که فرد از حالت طبیعی خود دور شده باشد و تماس او با واقعیت قطع شده باشد، در این حالات ممکن است فرد دچار توهم و هذیان شود، در این حالت فرد در مورد اشخاص و وقایع اطراف خود دچار عقاید نادرست می شود. فرد ممکن است دچار دیدن و شنیدن چیزهایی که وجود ندارند و واقعیت ندارند شود. با اینکه بیماری سایکوز ویژگی های زیادی دارد ولی اصلی ترین و شایع ترین علائم آن قطع ارتباط فرد با محیط خارجی واقعی است.
نشانه بیماری سایکوز
توهم:
- شنیدن صداهای عجیب و غریب که واقعی نیستند.
- دیدن اشیا یا افرادی که در آنجا وجود ندارند.
- ادراک یا احساسات عجیب که قادر به توضیحشان نیستند.
هذیان:
عالی